Några spel jag har spelat det senaste

Animal Well

Har du inte spelat Animal Well – läs ingenting om det innan du drar igång. På riktigt alltså. De flesta recensioner av spelet brukar börja med samma brasklapp, av en god anledning. Det är något speciellt med att upptäcka det här spelet själv, och i sin egen takt. Utan spoilers.

Gillar du äventyrsspel eller indie-spel så är det här ett absolut måste.

Är man alldeles tokallergisk mot pixel-estetik så kanske man kommer ha svårt att se bortom grafiken men jag tycker nog att det är värt att ge det en chans ändå.

Cocoon

Ett helt makalöst pusselspel som inte liknar något annat jag har spelat. Man hoppar mellan världar/dimensioner på ett alldeles snillrikt sätt.

Jag älskar pusselspel som lyckas med konststycket att, gång på gång, få en att känna sig supersmart när man hittar lösningen på ett till synes omöjligt pussel.

Metroid Prime Remaster

En remaster på ett av mina absoluta favoritspel genom tiderna. What’s not to like?

Underligt ibland hur vissa spel åldras, eller inte åldras. Metroid Prime är från 2002 men håller förvånansvärt hög klass fortfarande. Visst, vissa saker känns lite stolpiga och styltiga på ett sätt som kanske har förfinats de senaste 20 åren. Men överlag är Metroid Prime ett spel som fortfarande håller hög klass.

Nu vill jag spela fyran!

(Och trean.)

(Och tvåan.)

Cyberpunk 2077

Jag spelade aldrig Cyberpunk 2077 när det lanserades och kan således inte riktigt kommentera det ganska katastrofala skicket som spelet verkade vara i när det släpptes.

Men jag har spelat (läs: spelar) Cyberpunk 2077 nu! Och jag måste säga att det är ett otroligt engagerande action-rpg. Det märks att CD Projekt Red har legat i och putsat på spelet sedan 2020 för det är ett riktigt välpolerat spel.

Gillar man inte actionspel så kommer man nog ha svårt för Cyberpunk 2077. Men det är absolut ett av de smartaste actionspelen jag har spelat.